Close   

Enquire Now

Urban

Naremburn Cottage

Naremburn

01
Introduction

The original house was typical of its era, having a series of small isolated spaces with insufficient natural light. The spaces at the rear of the house were poor add-ons, and the main landscape space had no connection with the house.
The design sought to provide a new open living space, with generous connection to the outdoor space, and access to ample sunlight. The landscaping provided a sense of space that previously did not exist at all.

The original cottage detailing was respected in the external form of the additions, with painted lining boards and exposed rafters. The interior of the new living space was given a more contemporary and streamlined feel with a slight industrial touch. A cohesive colour palette inspired by the original fa├žade red bricks was woven through the house to unify the spaces.

Next
First Avenue